© 2014 . All rights reserved.

Liever dan lief

 

 

 

 

 

“Liever dan lief”een sprookje in het land van Down verscheen op 6 September j.l.. bij uitgeverij De Vier Windstreken. Een prentenboek dat ik maakte met Bente Jonker. Na een succesvol boek gemaakt te hebben over het thema doof zijn,(Bente heeft zelf een dove dochter ) wilde ik heel graag als moeder van een zoon met Down, Michiel, een prentenboek met haar maken,.Om als illustrator en moeder een mooi document aan de maatschappij mee te geven.

Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en om met de woorden van Michiel te spreken,als ik het over ons boek heb zegt hij:”Dat ben ik”

16-17_Liever dan lief_L.jpg kleiner.jpg 500

 

 

Ons boek werd mooi in de Down en Up neergezet. (Decembernummer).

down en up december 2014

 

Een mooie recensie van Corine Gorter

“De voorkant van het boek spreekt me meteen aan. De kleuren zijn warm en intens. In het midden zitten twee kinderen die elkaar lieflijk omhelzen. De Franse lelies op de koningsmantel en de kroontjes hebben een glanzend gouden laagje dat eruit springt, net als de letters van de titel, die donkerroze zijn.
Wanneer je het boek openslaat, spatten de illustraties je tegemoet. Wat zijn die mooi! Je ziet meteen dat er veel zorg en aandacht is besteed aan de tekeningen en ze zijn minstens zo sierlijk als de poëtische tekst. Ik kan me helemaal voorstellen hoe je dit boekje voor kunt lezen aan kinderen die wellicht (nog) helemaal niets van de tekst begrijpen, maar voldoende hebben aan het kijken naar de prachtige prenten.
Het verhaal beschrijft op een heel lieflijke manier de speciale band tussen twee koningskinderen die nét een beetje anders zijn, op een heel vrolijke, luchtige manier. Zo lachen de kinderen niet gewoon, maar met een parelende schaterlach. Je wordt meegenomen in een fantasiewereld die op het eerste gezicht heel gewoon en kinderlijk is. Het tempo van het verhaal is langzaam, waardoor je het gevoel krijgt dat tijd er helemaal niet toe doet.
Het boek wordt nergens zwaar en de schrijfster slaagt erin een mooie kijk in het leven van kinderen met het syndroom van Down te geven, die verrassend licht en vrolijk is. Als je niet wist dat het boek over het syndroom van Down gaat, zou je het pas halverwege echt in de gaten krijgen, doordat dan één van de prenten de gezichten van de kinderen wat duidelijker laat zien. In de tekst wordt er slechts subtiel naar verwezen. Zo wordt er bijvoorbeeld ineens op een tong gesabbeld. Het verhaal blijft eenvoudig en lieflijk, maar weet je aan het einde toch nog te verrassen. Knap en vooral liefdevol geschreven en getekend! Ik zie uit naar een volgend, bijzonder boekje van dit, wat mij betreft, zeer succesvolle duo!”
Corine Gorter

 

Spread Liever dan lief