motivatie

 

 

 

 

 

 

 

 

.……zag jij misschien dat ik naar jou,
Dat ik je zag en dat ik zag hoe jij
naar mij te kijken zoals ik naar jou
en dat ik hoe dat heet zo steels,
zo en passant  en ook zo zijdelijks-
dat ik je net zo lang bekeek tot ik
naar je staarde en dat ik staren bleef.
Ik zag je toen en wist in te zien
dat in mijn leven zoveel is gezien
zonder dat ik het ooit eerder zag:
dat kijken zoveel liefs vermag.

          gedicht Joost zwagerman

Het opnemen van indrukken, kijken en beleven, dat zijn de ingrediënten die voorafgaan aan steeds weer een nieuwe periode van schilderen en tekenen. Het vormgeven van indrukken, het beeldend bezig zijn.

“Mijn werk ontstaat vanuit een grote verwondering en liefde voor de natuur en de mens. Die onderlinge relatie en de relatie tussen mens en medemens boeit mij. In mijn werk ben ik op zoek naar het kleine, het bijzondere of unieke. Het detail, het grillige en de subtiliteit van het geheel.”

Trefwoorden passend bij mijn werk zijn: ontroering, humor, ziel, harmonie en kwetsbaarheid.

Door kleine alledaagse onderwerpen te vertalen in diverse technieken als acryl, pen en inkt, potlood en of collage en gemengde technieken, en mijn gevoel en fantasie de vrije loop te laten, ontstaat er een boeiend proces.

“Dan ga ik op reis in een verhaal in mijn hoofd, dan ben ik alleen met het verhaal. Dat moment is rijkdom. Dat is ook een heel kwetsbaar moment, want om dan oorspronkelijk te blijven en dat weer te geven is een ware beleving. Het uiteindelijke delen met de kijker is een ware beloning.”

 

english

Being impressed, watching, experiencing, these are the ingredients that precede again and again new periods of painting and drawing. Finding forms for impressions to me is living in an expressive way.

My work originates in a great wonder at and love for nature and mankind. The intrinsic relationship between the two and the relationship between people is fascinating to me. In my work I look for the small, the special and the unique. The detail, the whimsical, the subtlety of everything.

Words that describe the essence of my work are: emotion, humour, soul, harmony and vulnerability.

Translating small everyday events into different techniques like acryl, pen and ink, pencil or a mix of techniques letting my feeling and fantasy run their course creates a fascinating process.

I then journey in a story  in my head being totally alone with the story. That is a rich moment. It is also a very vulnerable moment because to stick to the purity of the inspiration and translating it into form is a true adventure. And sharing it all with viewers is the ultimate and true reward.